تفاوت طول اندام که در آن یکدست یا پا کوتاهتر از دست دیگر است، میتواند ناتوانکننده باشد و منجر به مشکلات پزشکی دیگری مانند درد کمر، شانه، لگن یا زانو شود. اگرچه اختلاف طول اندامها میتواند بازوها و دستها را نیز تحتتأثیر قرار دهد؛ اما اختلاف طول پاها شایعتر است.
ناهماهنگی طول پا میتواند برای بزرگسالان یا کودکان مشکلساز باشد و میتواند ناشی از مشکلات مادرزادی یا اکتسابی باشد. بسیاری از بیماران با تفاوت طول قابلتوجهی از جراحی افزایش طول اندام سود خواهند برد.
ناهماهنگی طول پا (یک پا کوتاهتر از دیگری)، آنیزوملیا یا سندرم پاکوتاه نیز نامیده میشود. این وضعیت میتواند هم کودکان و هم بزرگسالان را تحتتأثیر قرار دهد.
بیشتر موارد طول پای نابرابر شرایط مادرزادی است (این افراد با آن متولد شدهاند). اما سایر موارد اکتسابی ممکن است ناشی از تروما یا عفونتهایی باشد که به صفحات رشد استخوان آسیب میرساند، شکستگیهای استخوانی که بهبود نیافتهاند یا تومورهای استخوانی که همگی میتوانند بر رشد تأثیر بگذارند و باعث کوتاهتر شدن یک پا از پای دیگر شوند. بهعنوانمثال، این یک مسئله رایج در میان افرادی است که از عفونت فلج اطفال (ویروس فلج اطفال) جان سالم به در بردهاند.
همیملیای فیبولار. کمبود فیبولار طولی نیز نامیده میشود، این جایی است که فرد با استخوان نازکنی توسعهنیافته یا ازدسترفته متولد میشود.
فمور کوتاه مادرزادی، کوتاهشدن شدید یا عدم وجود کامل استخوان فمور است.
همی تروفی که در آن یک طرف بدن به طور قابلتوجهی کوچکتر از حد طبیعی و نسبت بهطرف دیگر رشد میکند. این ممکن است در کودکان مبتلا به سندرم راسل – سیلور دیده شود.
همی هیپرتروفی (که همی هیپرپلازی نیز نامیده میشود). موقعیتی است که یک طرف بدن به طور قابلتوجهی بزرگتر از حد طبیعی و نسبت بهطرف دیگر رشد میکند. یکی از اشکال این بیماری مادرزادی سندرم بکویث-ویدرمن نام دارد.
در کودکان، آسیب به صفحه رشد میتواند باعث توقف رشد زودهنگام استخوان شود که منجر به ناهماهنگی طول پا و تغییر شکل میشود. آسیب صفحه رشد اغلب در نتیجه موارد زیر است:
صدمات شدید به استخوان مانند شکستگی ناشی از تصادف رانندگی، سقوط زیاد یا سایر آسیبهای ناشی از ضربه شدید.
عفونتهای استخوانی (استئومیلیت). بسیاری از انواع عفونتهای سطحی (مانند استافیلوکوکوس اوره یا “استافیلوکوکوس”) میتوانند از طریق جریان خون عبور کرده و یک عفونت عمیق در صفحه رشد مفصل یا استخوان ایجاد کنند، زیرا جریان خون قابلتوجهی در این نواحی وجود دارد. کودکان کوچکتر که سیستم ایمنی آنها به طور کامل رشد نکرده است، بهویژه در معرض عفونتهای استخوانی هستند.
تومورهای خوشخیم استخوان مانند کیست استخوان ساده یا انکوندروما یا استئوکندروم میتوانند بر صفحه رشد تأثیر بگذارند و رشد را مهار کنند و در نتیجه کوتاهشدن و تغییر شکل اندامها را ایجاد کنند.
حتی در مواردی که صفحه رشد آسیب نمیبیند، شکستگیهای استخوان گاهی اوقات میتوانند در یک موقعیت غیرطبیعی (به نام بد جوش) بهبود پیدا کنند و منجر به کوتاهشدن و تغییر شکل شوند.
شرایط تومور استخوان که میتواند منجر به کوتاهشدن و تغییر شکل استخوان شود عبارتاند از:
اختلاف طول پا کمتر از 10 میلیمتر اغلب بهخوبی تحمل میشود و بهندرت نیاز به درمان جراحی دارد. داشتن یک تفاوت 10 میلیمتری یا بیشتر در طول ساق پا باعث ایجاد عدم تقارن در بدن میشود که ممکن است باعث کمردرد، درد لگن و سایر مشکلات شود.
اختلاف طول پا در معاینه فیزیکی با استفاده از روش بلوک و با اشعه ایکس کامل ایستاده اندازهگیری میشود.
داشتن پاهایی با طول نابرابر باعث ایجاد عدم تعادل در وضعیت بدنی و راهرفتن (روش راهرفتن فرد) میشود که به کمر و لگن فشار وارد میکند. این فشار بر روی کمر، لگن، زانو و مچ پا وارد میکند که میتواند منجر به دژنراسیون زودرس مفصل (استئوآرتریت) شود. در برخی موارد، میتواند به اسکولیوز عملکردی نیز منجر شود.
در بیماران مناسب میتوان از جراحی افزایش طول اندام ارتوپدی برای افزایش طول ساق کوتاهتر استفاده کرد تا با پای دیگر یکنواخت شود.
شما میتوانید اطلاعات تماس خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید تا مشاوران سموا به شما در رسیدن به نتیجه بهتر کمک کنند.
حامیان ما
سازمان ها و ارگان هایی که در این مسیر همراه ما بوده و هستند.