کمر درد

کمر قسمتی از ستون فقرات است که از ستون فقرات کمری، ساکروم و دنبالچه تشکیل شده است.

ستون فقرات کمری بخشی از پشت شما است که از پنج استخوان به نام مهره تشکیل شده است. این استخوان ها به تحرک و ثبات کمر و ستون فقرات کمک می کنند و نقطه اتصال بسیاری از عضلات و رباط ها هستند. مشکلات مربوط به ستون فقرات کمری ممکن است باعث درد و محدودیت حرکت در کمر یا باسن شما بشود.

آناتومی ستون فقرات

در یک ستون فقرات نرمال و سالم، پنج مهره کمری در یک تراز وسط، روی هم قرار می گیرند. در حالی که همه مهره ها تقریباً یک شکل دارند، استخوان‌های کمر بزرگترین هستند. به این دلیل که آنها بار بزرگتری را حمل می کنند که از بالای سر به پایین ستون فقرات منتقل می‌شوند.

یکی دیگر از دلایل بزرگتر بودن استخوان های کمر از مهره های گردنی و سینه ای این است که باید بزرگ و قوی باشند تا از عضلات و استخوان ها در حین حرکت حمایت کنند. ناحیه کمری ستون فقرات مرکز فیزیکی بدن است. این ناحیه مرکز بسیاری از فعالیت‌های اساسی از جمله تعادل و ایجاد حرکت (پیاده‌روی و دویدن و غیره) است.

نیاز به ناحیه کمر بسیار زیاد است.

بالا و پایین هر مهره یک دیسک بین مهره ای قرار دارد. دیسک به عنوان ضربه گیر بین هر استخوان کمر عمل می کند. مهره‌ها و دیسک‌های کمر باری را که از ستون فقرات پایین می‌آید تحمل می‌کنند و در نتیجه وزن بدن را تحمل می‌کنند.

پشت مهره پیچیده تر است و دارای برجستگی ها و دره هایی است که هر کدام هدفی جدایی ناپذیر از ستون فقرات دارند. استخوان از پشت مهره بیرون می‌آید تا کانال‌هایی را برای اعصاب، مفاصل برای ثبات و محل‌های اتصال عضلات را تشکیل دهد.

درمان کمردرد

مشکلات ستون فقرات و کمردرد جز شایع‌ترین بیماری‌ها در سراسر جهان بوده و بیش از 80% مردم در دوره‌ای از زندگی خود دچار کمر درد می‌شوند.

درمان کمردرد ممکن است شامل دارو یا در برخی موارد حتی نیاز به جراحی است. اما درمان‌های طبیعی برای کمردرد، مانند ورزش، دستکاری ستون فقرات و ماساژ از پیشنهادهای مناسب و برتر هستند.

برخلاف پیشنهادهای قدیمی امروزه گفته می شود اولین درمان برای کمردرد حاد و مزمن، فعال ماندن است. پیاده روی و اجتناب از نشستن طولانی مدت، کمک کننده هستند. حتی اگر آن را دردناک می‌دانید، سعی کنید هر ساعت چند دقیقه پیاده‌روی کنید. کشش‌های ملایم قبل از فعالیت‌های عادی نیز مفید هستند.

اگر بیش از 12 هفته است که کمردرد مداوم دارید، یک فعالیت درجه بندی شده یا برنامه ورزشی که بر بهبود عملکرد و جلوگیری از ناتوانی بیشتر تمرکز دارد به عنوان یک درمان مناسب در نظر گرفته می شود اما باید توجه داشته باشید که این برنامه ورزشی باید تحت نظر متخصصین و کارشناسان ورزشی انجام شود تا از بروز آسیب بیشتر پیشگیری شود.

«چه زمانی» کمردرد دارید، پاسخ صحیح به این پرسش کمک بزرگی در تشخیص علت بروز کمر درد، می کند.

پاسخ به این سوالات، اطلاعات کلیدی برای تشخیص بیماری شما هستند چرا که فرآیند تعیین یک تشخیص را طی می کنند.

به طور خاص، درد ممکن است بیاید و برود که به آن درد متناوب می گویند یا همیشه وجود داشته باشد، اما با شدت نوسانی. این مورد، درد متغیر نامیده می شود.

علل جدی کمردرد

shekastegikamar

شکستگی کمر

شکستگی در استخوان ستون فقرات و در قسمت پایین کمر است. شکستگی ستون فقرات ممکن است به دلیل پوکی استخوان باشد، اما این تنها علت ممکن نیست. افتادن نیز ممکن است منجر به این آسیب شود و شکستگی ستون فقرات به مهره های کمر محدود نمی شود. آنها می توانند در گردن و سایر قسمت های ستون فقرات نیز رخ دهند. تغییر شکل ساختاری مانند کیفوز، لوردوز و اسکولیوز نیز ممکن است، باعث کمردرد شود. جدی بودن این شرایط و کمردردی که ممکن است ایجاد کنند به عوامل مختلفی از جمله سن شما، میزان انحراف از تراز ایده آل و موارد دیگر بستگی دارد.

بیماری مفصل ستون فقرات یا فاست

این بیماری نوعی آرتروز است که قسمت پشتی ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهد. در این شرایط، تخریب طولانی مدت مفصل منجر به فرسایش غضروف می شود. غضروف یک ماده جذب کننده شوک است که کمک می کند تا حرکت ستون فقرات بدون درد باشد. با کاهش غضروف، استخوان شروع به ساییدگی روی استخوان می کند و مفاصل ممکن است ملتهب شوند و در نتیجه باعث درد شوند. آرتروز التهابی، یک بیماری مزمن و ناتوان کننده که مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است باعث کمردرد شود. آرتروز در ستون فقرات، ممکن است اشکال مختلفی داشته باشد، از جمله اسپوندیلیت آنکیلوزان یا روماتیسم ستون فقرات، اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS)، اسپوندیلوآرتروپاتی و …

اگر به ستون فقرات کمری خود آسیب زده اید، ممکن است علائم مختلفی را احساس کنید، از جمله

شما می‌توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره با مربیان سموا در ارتباط باشید.

درمان مشکلات ستون فقرات کمری معمولاً شامل ترکیبی از تمرینات کششی و تقویتی است.

شما می‌توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره با مربیان سموا در ارتباط باشید.

فرم مشاوره رایگان

شما می‌توانید اطلاعات تماس خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید تا مشاوران سموا به شما در رسیدن به نتیجه بهتر کمک کنند.