زانوهای ضربدری چیست؟ زانوهای ضربدری – یا ژنو والگوم (GEE-noo VAL-gum) – زمانی است که کودک صاف می ایستد و زانوها لمس می شوند اما
فردی که کف پای صاف دارد، وقتی می ایستد، قوس پایی قابل مشاهده نیست. همه نوزادان کف پای صاف دارند. قوس ها در اوایل کودکی
به دلیل افزایش محبوبیت دستگاه های رسانه ای مانند تلفن های هوشمند و رایانه ، کاربران مکرر اغلب وضعیت نادرست را نشان می دهند. وضعیت
استخوان یک بافت زنده و درحالرشد است که عمدتاً از کلاژن و کلسیم تشکیل شده است. استخوانها یک چارچوب سفتوسخت به نام اسکلت ایجاد میکنند که از اندامهای نرم محافظت و از بدن حمایت میکند.
دو نوع استخوان در بدن وجود دارد.
استخوانها نهتنها از اندامها در برابر آسیب محافظت میکنند، بلکه به بدن اجازه حرکت و پشتیبانی میدهند. علاوه بر این، استخوانها بهعنوان یک مخزن برای مواد معدنی مانند کلسیم عمل میکنند.
ممکن است فردی به بیماری مبتلا باشد که بر انعطافپذیری و استحکام استخوانها تأثیر بگذارد. این شرایط ممکن است از منابع مختلفی از جمله ژنتیک، عوامل محیطی، رژیم غذایی و عفونتها ناشی شود.
در این حالت است که ناهنجاریهای قامتی پیش میآید که بسته به نوع و سطح ناهنجاری قابلدرمان است؛ اما آنچه که وجود دارد این است که ورزش و انجام حرکات خاص میتواند از بروز این ناهنجاریها پیشگیری نماید یا سرعت پیشروی ناهنجاری را آهسته کند.
ناهنجاری های اندام اسکلتی به انواع مشکلات ساختار استخوان در بازوها یا پاها (اندام) اشاره دارد.
تعدادی از عواملی که میتوانند باعث بیماری استخوان شوند.
برخی ممکن است مختص نوع خاصی از بیماریهای استخوانی باشند. علل عبارتاند از:
ژنتیک
یک فرد ممکن است به دلیل جهش یا تغییر در یک ژن یا سابقه بیماری استخوان در خانواده خود، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا بهنوعی بیماری استخوانی باشد.
یک فرد ممکن است یک جهش ژنی را از یک یا هر دو والدین به ارث ببرد.
افزایش سن
با افزایش سن، میزان مواد معدنی استخوانهای افراد شروع به کاهش میکند و در نتیجه استخوانها کمتر متراکم و شکنندهتر میشوند.
تغذیه
یک رژیم غذایی متعادل برای داشتن استخوانهای سالم و قوی ضروری است. به طور خاص، افراد باید سطوح کافی از کلسیم و ویتامین D مصرف کنند.
مشکلات بازسازی استخوان
پس از 20 سالگی، فرد ممکن است دچار عدم تعادل شود که در آن بدن بافت استخوانی قدیمی را سریعتر از آن که بتواند جایگزین کند، تجزیه میکند. این میتواند منجر به ازدستدادن قدرت و کیفیت استخوان شود.
تغییرات هورمونی
عدم تعادل برخی هورمونها ممکن است خطر ابتلا به پوکیاستخوان را افزایش دهد.
بهعنوانمثال، سطوح پایین استروژن در دوران یائسگی یا سطوح پایین تستوسترون میتواند خطر ابتلا به پوکیاستخوان را در فرد افزایش دهد.
داروها
برخی داروها میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای استخوانی را افزایش دهند.
بهعنوانمثال، کورتیکواستروئیدها، داروهای تیروئید و داروهایی که سطح هورمونهای جنسی را کاهش میدهند، میتوانند بهسلامت استخوان آسیب برسانند.
عوامل سبک زندگی
عوامل سبک زندگی از جمله فعالیت بدنی کم، سیگارکشیدن و مصرف زیاد الکل میتواند فرد را مستعد ابتلا به پوکیاستخوان کند.
یک فرد برای دریافت تشخیص بیماری استخوانی یا ناهنجاری استخوانیاش باید با پزشک تماس بگیرد. پزشک معمولاً با گرفتن سابقه پزشکی فرد شروع میکند که این کار، ممکن است شامل سؤالاتی در مورد مدت زمانی باشد که شما یا والدینتان علائمی را تجربه کردهاند و سابقه خانوادگی بیماری و ناهنجاری استخوانی دارند یا خیر.
پزشک همچنین ممکن است یک معاینه فیزیکی برای بررسی موارد زیر انجام دهد:
مناسبترین گزینه درمانی به نوع بیماری استخوان و میزان جدی بودن وضعیت بستگی دارد.
برخی از شرایط، در حال حاضر درمان مؤثری ندارند؛ بنابراین، هدف از درمان، پیشگیری یا کنترل علائم و بهبود قدرت عضلانی و توده استخوانی است.
بیماریهای استخوان به شرایطی اطلاق میشود که استحکام یا انعطافپذیری استخوانها را تغییر میدهد. آنها میتوانند منجر به علائمی مانند درد استخوان، مشکل در حرکت و خطر بیشتر شکستگی استخوان شوند. این شرایط میتواند دلایل بالقوه زیادی از جمله پیری، ژنتیک، تغییرات هورمونی و کمبودهای تغذیهای داشته باشد. عوامل سبک زندگی مانند سطوح پایین فعالیت بدنی، سیگارکشیدن و مصرف الکل نیز میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای استخوانی را افزایش دهند.
پزشک میتواند آزمایشاتی را برای شناسایی بیماریهای استخوانی انجام دهد. پس از تشخیص، پزشک میتواند یک برنامه درمانی مناسب را پیشنهاد دهد که ممکن است شامل تمرینهای ورزشی، دارو، تغییر شیوه زندگی و جراحی باشد.
حامیان ما
سازمان ها و ارگان هایی که در این مسیر همراه ما بوده و هستند.
سموا
در سامانه مربیان و ورزشکاران ایران، نیازهای اساسی مربیان و ورزشکاران بررسی شده است. بخش زیادی از این نیازها با توجه به نوع رشته، جنسیت، سن، سال و فاکتورهای دیگر متغییر است که نیاز به مشارکت بالای همه جامعه ورزشی دارد. منتظر حضور گرم شما در خانواده سموا هستیم…
لینک های مرتبط
لینک های ما
تمامی حقوق این سایت محفوظ و متعلق به موسسه فرهنگی ورزشی سلامتی پارسیان میباشد