توضیحات

تاریخچه ی بدمینتون

استفاده از خروس‌ها (به منظور بازی هایی مشابه با بازی های راکتی که امروزه انجام می‌شود و بخصوص بدمینتون)  برای قرن‌ها در سرتاسر اوراسیا انجام می‌شد، اما بازی مدرن بدمینتون در اواسط قرن نوزدهم در میان افسران مهاجر بریتانیایی در هند توسعه یافت.

 در اوایل سال 1860، یک فروشنده اسباب بازی لندنی به نام ایزاک اسپرات کتابچه ای با عنوان Badminton Battledore منتشر کرد اما هیچ نسخه ای از آن باقی نمانده است.

این بازی ابتدا در هند و در میان مهاجران بریتانیایی توسعه یافت، همچنین بدمینتون توپ (یک بازی مشابه بدمینتون امروزی) شکلی از بازی که با توپ پشمی بازی می‌شد، در اوایل دهه 1850 در تانجاور بازی می‌شد.

اولین قوانین بازی در سال 1873 ترسیم شد و در سال 1875، افسران بریتانیایی یک باشگاه بدمینتون در فولکستون راه اندازی کردند.

در سال 1890، هارت، باگنل وایلد دوباره قوانین را اصلاح کردند و انجمن بدمینتون انگلستان (BAE) این قوانین را در سال 1893 منتشر و رسماً این ورزش را در خانه‌ای به نام Dunbar در پورتسموث در 13 سپتامبر راه اندازی کردند. مسابقات قهرمانی بدمینتون آزاد سراسر انگلستان به صورت دونفره آقایان، دونفره بانوان و دونفره مختلط در سال 1899 آغاز شد، سپس در سال 1900مسابقات انفرادی نیز اضافه شد.

آداب و قوانین ورزش بدمینتون

زمین بازی بدمینتون به شکل مستطیل با خطوطی سفید یا زرد است، ارتفاع تور از سطح زمین 1.55 متر است که به میله‌هایی با همین میزان ارتفاع نصب می‌شود. تور زمین بدمینتون از نخ نازک تیره با شبکه‌هایی به اندازه 15 تا 20 میلی‌متر است، طول تور حدود 6 متر و ارتفاع آن 76 سانتی‌متر می‌باشد و اگر توپ بدمینتون با تور برخورد کند، امتیاز به طرف مقابل داده می‌شود.

راکت بدمینتون نهایتا 680 میلی‌متر طول، 230 میلی‌متر عرض و باید طبق استانداردهای فدراسیون بدمینتون BWF باشد؛ در طول بازی هر بازیکن فقط از یک راکت بدمینتون می‌تواند استفاده نماید.

مسابقه بدمینتون شامل سه گیم 21 امتیازی است که برنده دو گیم از سه گیم، برنده مسابقه خواهد بود.

اگر امتیازات برابر 20 شود اولین کسی که دو امتیاز متوالی کسب کند برنده آن گیم خواهد بود؛ اگر بازی تا امتیاز 29 ادامه پیدا کند اولین کسی که امتیاز 30 را کسب کند، برنده گیم است.

در هر گیم کسی که برنده گیم قبلی بوده است با زدن سرویس، بازی را مجددا آغاز می‌نماید.

در یک سرویس صحیح، گیرنده و زننده سرویس باید به صورت مورب در محوطه سرویس مقابل هم بایستند و زننده سرویس توپ را به طرف بالا و از روی تور عبور دهد تا به زمین مقابل برسد.

قوانین سرویس بخش انفرادی

در امتیاز زوج از قسمت راست زمین به قسمت راست زمین حریف زده می‌شود و در اعداد فرد از قسمت چپ زمین به قسمت چپ زمین حریف زده می شود. (اریب یا ضربدری)

اگر زننده سرویس برنده رالی باشد، یک امتیاز کسب می‌کند سپس باید همان زننده سرویس دوباره بازی را با زدن سرویس آغاز کند و اگر گیرنده سرویس برنده رالی باشد، یک امتیاز کسب کرده و سرویس جدید را خواهد زد.

قوانین سرویس بخش دوبل

در یک گیم، دو سرویس متوالی را نباید فقط یک نفر از دو همبازی دریافت کند ولی در گیم بعد هر بازیکن تیم برنده می‌تواند اولین زننده سرویس و هر بازیکن تیم بازنده می‌تواند اولین گیرنده سرویس باشد.

خطاهای بدمینتون

زمانی که بازی در حال اجرا است، پاهای بازیکنان هرگز نباید خط سفیدی را که در اطراف زمین قرار دارد لمس کنند.

اگر توپ بدمینتون زمین را لمس کند یا از همان زمین دو بار به آن ضربه بزند خطاست.

در بازی‌های رسمی BWF در صورت انجام خطا باید سرویس را به شخص مقابل بسپارید.

ضربه زدن به توپ بدمینتون خارج از محدوده زمین خطاست.

برخورد کردن شاتل با بدن یا لباس بازیکن، یا برخورد به دیوار و سقف یا اشخاص دیگر خارج از زمین خطا محسوب می‌شود.

انواع مسابقات بدمینتون

مسابقات در دو بخش تیمی و انفرادی ( یک نفره و دونفره ) برگزار می‌شود.

در بخش انفرادی به دو قسمت مردان و زنان و در بخش تیمی به سه قسمت دوبل مردان، دوبل زنان و دوبل میکس (هر تیم متشکل از یک زن و یک مرد) تقسیم می‌شود.

رتبه بندی

در رده بندی فدراسیون جهانی بدمینتون و در بخش انفرادی مردان، ویکتور اکسلسن و کنتو موموتا در رتبه‌ی اول و دوم هستند.

در بخش انفرادی بانوان، رتبه اول و دوم به آکانه یاماگوچی و تای زویینگ رسید.

در بخش دوبل مردان، تاکورو هوکی و یوگو کوبایاشی در رتبه اول قرار دارند.

در بخش دوبل زنان، چن کینگ چن و جیا یی فن در رتبه اول هستند.

ویژگی ورزشکاران

این رشته برای سلامت بدن بسیار مفید بوده و موجب تقویت كامل قدرت، استقامت، سرعت و چابكی و ورزیدگی بدن می‌شود.

همچنین قدرت تشخیص، احساس رقابت و رضایت، تمركز حواس و سرعت انتقال فكری و بدنی (عصبی و عضلانی) را تقویت می‌نماید.

قهرمانان بدمینتون

 دو کشور اندونزی و چین با کسب بیش از 75% از عناوین فدراسیون جهانی بدمینتون موفق‌ترین کشورها در این رشته هستند.

لین دان

اعجوبه دنیای بدمینتون و بازیکنی که صاحب ۲ مدال طلای المپیک است، او توسط کارشناسان به عنوان بهترین بدمینتون‌باز انفرادی تاریخ شناخته می‌شود، تا سن ۲۸ سالگی او سوپر گرند اسلم را با پیروزی در تمام ۹ رقابت مهم بدمینتون جهان بدست آورد تا اولین کسی در تاریخ باشد که چنین کاری کرده‌است؛ لین دان حدود ۴۰ مدال طلا در رقابت‌های معتبر بدمینتون تا به حال کسب کرده است که یک رکورد محسوب می‌شود.

توفیق هدایت

این بازیکن راست دست اندونزیایی تا سن سی سالگی خود یک طلای المپیک، یک طلا و یک نقره و سه برنز در مسابقات قهرمانی جهان به‌دست آورده است، همچنین  نزدیک به سی مدال در مسابقات معتبر کسب کرده است.

لی چونگ وای

بازیکنی راست دست متولد پراک مالزی است؛ او به مدت ۱۹۹ هفته متمادی رتبه اول رنکینگ جهانی این رشته را در اختیار خود داشت. لی چونگ وای پس از رشید سیدک و رازلین هاشم، دومین بدمینتون باز مالزیایی بود که چنین کاری را کرد. او در المپیک‌های ۲۰۰۸ و۲۰۱۲ با باخت در مقابل لین دان و در المپیک ۲۰۱۶ با باخت مقابل چن لانگ از رسیدن به مقام طلا در المپیک بازماند و به مقام نقره دست پیدا کرد؛ همچنین در کارنامه‌اش بیش از بیست مدال در مسابقات معتبر به چشم می‌خورد.

دسته بندی ها

ممکن است شما علاقه مند باشید به