کف پای صاف

کف پای صاف

کف پای صاف که پس پلان نیز نامیده می‌شود، بدشکلی است که زمانی رخ می‌دهد که قوس کف پا فرو می‌ریزد و در تماس کامل یا تقریباًکامل با زمین قرار می‌گیرد. این بیماری ممکن است مادرزادی باشد (در زمان تولد رخ می‌دهد) یا اکتسابی (در طول زمان، اغلب در نتیجه افزایش سن یا آسیب ایجاد می‌شود).

تشخیص صافی کف پا معمولاً شامل معاینه بصری پا است که توسط آزمایش‌های تصویربرداری انجام می‌شود.

درمان‌ها ممکن است شامل داروهای مسکن بدون نسخه، ساپورت‌های قوس ارتز، ورزش‌های پا و به‌ندرت جراحی باشد.

علائم کف پای صاف

درحالی‌که اکثر افراد مبتلا به کف پای صاف علائم کمی دارند، اما کسانی که این علائم را دارند معمولاً درد در ناحیه میانی پا را تجربه می‌کنند. درد با فعالیت، افزایش می‌یابد و ممکن است با تورم در امتداد مچ پا و قوس داخلی همراه باشد.

درد لگن، زانو و کمر نیز شایع است، زیرا بی‌ثباتی راه‌رفتن و وضعیت بدنی شما می‌تواند فشار بی موردی را بر این مفاصل وارد کند.

باگذشت زمان، حرکات ساده مانند ایستادن روی انگشتان پا می‌تواند غیرقابل‌تحمل شود؛ زیرا آرتروز دامنه حرکت بین استخوان‌های پای شما را بیشتر محدود می‌کند. این حالت می‌تواند بر نحوه راه‌رفتن یا دویدن شما تأثیر بگذارد و منجر به راه‌رفتن مشخصه کف پای صاف شود.

بین 20 تا 30 درصد از جمعیت عمومی درجاتی از صافی کف پا دارند.

کف پای صاف به طور معمول با پرووناسی‌ون بیش از حد پا همراه است. بر خلاف پرونیشن معمولی (که در آن پا به طور مساوی از پاشنه به سمت انگشت می‌چرخد)، زمانی که قوس پا به سمت پایین و داخل فرود می‌آید (زمانی که پا به زمین برخورد می‌کند)، روی می‌دهد.

صافی کف پا در کودکان

صافی کف پا در نوزادان و کودکان نوپا طبیعی است؛ زیرا قوس کف پا هنوز رشد نکرده است. درحالی‌که اکثر کودکان در سن 3.5 سالگی دچار قوس خواهند شد، برخی ممکن است دچار تأخیر یا ناهنجاری‌های ساختاری شوند که در تراز طبیعی استخوان‌های پا اختلال ایجاد می‌کند.

کف پای صاف معمولاً با اختلالات ژنتیکی مرتبط است که ابتدا در دوران کودکی ایجاد می‌شود، از جمله:

  • Calcaneovalgus (خم‌شدن بیش از حد استخوان ساق پا)
  • تالوس عمودی مادرزادی (کف صاف مادرزادی)
  • دیس پراکسی (اختلال هماهنگی رشدی)
  • سندرم اهلرز دان لوس (بیماری مادرزادی که خاصیت ارتجاعی پوست، مفاصل و رگ‌های خونی را افزایش می‌دهد)
  • حرکت بیش از حد دو مفصل
  • شلی رباط
  • انگشت پا به سمت داخل (Metatarsus adductus)
  • استخوان‌های ذوب شده مادرزادی پا

صافی کف پا ممکن است با رشد کودک درمان بیاید و از بین برود. در طول جهش رشد، تغییر در سفتی عضلات ساق پا ممکن است باعث صافی کف پا شود.

یک مثال مشابه ژنو والگوم است که به نام زانوهای ضربه‌ای نیز شناخته می‌شود که معمولاً بین سنین ۲ تا ۵ سالگی رخ می‌دهد و معمولاً در دوران نوجوانی خود را اصلاح می‌کند.

در برخی از کودکان، صافی کف پا خودبه‌خود درست نمی‌شود. درحالی‌که ممکن است هیچ دلیل روشنی برای این مشکل وجود نداشته باشد، چاقی اغلب می‌تواند با واردکردن وزن اضافی بر روی پایی که هنوز درحال‌رشد است، نقش داشته باشد.

صافی کف پا در کودکان ممکن است تنها بین سنین کودکی و اوایل نوجوانی، زمانی آشکار شود که ناهنجاری در راه‌رفتن و پروناسیون آشکارتر شود. اگر این اختلال درمان نشود، می‌تواند پیشرفت کند و در آینده بدتر شود.

کف پای صاف به دلیل تمایل به پرپرونت بیش از حد، کمتر قادر به جذب شوک است و فشار مداوم بر روی پاها، قوزک‌ها و زانوها وارد می‌کند. پرونیشن بیش از حد باعث چرخش بیش از حد استخوان درشت‌نی (استخوان ساق پا) می‌شود و خطر ابتلا به شین اسپلنت را افزایش می‌دهد.

صافی کف پا در بزرگسالان

“قوس‌های افتاده” اصطلاحی است که برای توصیف فروپاشی استخوان‌ها و بافت‌های همبند میانی پا استفاده می‌شود. معمولاً با زوال تاندون تیبیال خلفی که در امتداد مچ پا داخلی پا قرار دارد، همراه است.

کف پای صاف اکتسابی بزرگسالان (به‌عنوان قوس افتادگی نیز شناخته می‌شود) بیشتر در زنان بالای 40 سال و افرادی که چاق هستند، رخ می‌دهد. آسیب‌های قدیمی مانند شکستگی، ممکن است منجر به بروز این مشکل شوند.

برخی از شرایط دیگر مرتبط با صافی کف پای بزرگسالان

  • نابرابری طول ساق پا
  • بارداری به دلیل افزایش تولید الاستین، پروتئینی که خاصیت ارتجاعی پوست و بافت‌های همبند را افزایش می‌دهد، می‌تواند باعث صافی کف‌پایی موقت یا دائمی شود.
  • سندرم مارفان یک اختلال ژنتیکی است که معمولاً در 30 سالگی تشخیص داده می‌شود و بافت‌های همبند را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

درحالی‌که صافی کف پا معمولاً توسط خود شخص تشخیص داده می‌شود اما علت اصلی ممکن است نیاز به بررسی توسط یک متخصص پا داشته باشد.

4 تست تشخیص کف پای صاف

متخصصین معمولاً با نگاه‌کردن به پاهای شما در حالت ایستاده می‌توانند صافی کف پا را تشخیص دهند. اما برخی از تست‌ها که به تشخیص بهتر کمک می‌کنند.

تست ردپای مرطوب

تست ردپای مرطوب

تست ردپای مرطوب با خیس‌کردن پاها و ایستادن روی سطح صاف و هموار انجام می‌شود. هرچه چاپ بین پاشنه و توپ پا ضخیم‌تر باشد، پا صاف‌تر است. در مقابل، یک پای با قوس بلند فقط یک اثر باریک از سطح بیرونی پا باقی می‌گذارد.

تعداد بیش از حد انگشتان پا

تست تعداد بیش از حد انگشتان پا

تست تعداد بیش از حد انگشتان پا، زمانی انجام می‌شود که ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی پشت سر شما می‌ایستد و تعداد انگشت‌های پا را که به طرفین بیرون هستند، می‌شمارند. درحالی‌که فقط انگشت کوچک در افرادی با پروناسیون طبیعی دیده می‌شود، سه یا چهار انگشت ممکن است در افرادی که بیش از حد پروناسیون دارند دیده شود.

تست نوک پا

تست نوک پا

تست نوک پا برای بررسی اینکه آیا کف پای صاف انعطاف‌پذیر یا سفت دارید، استفاده می‌شود. اگر زمانی‌که روی انگشتان پا می‌ایستید، قوس قابل‌مشاهده‌ای ایجاد می‌شود، شما کف پای صاف و انعطاف‌پذیری دارید. در غیر این صورت، ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما احتمالاً درمان صافی کف پای سفت‌وسخت را توصیه می‌کند.

تست کفش

بررسی کفش می‌تواند شواهدی مبنی بر معیوب‌بودن پا ارائه دهد. اگر کف پای صافی دارید، ساییدگی بیشتری در قسمت داخلی کف پا به‌خصوص در ناحیه پاشنه پا ایجاد می‌شود. رویه کفش نیز تمایل دارد به سمت داخل روی زیره متمایل شود.

درمان صافی کف پا در کودکان و بزرگسالان می‌تواند متفاوت باشد. در هر دو مورد، معمولاً یک روش محافظه‌کارانه ترجیح داده می‌شود و فقط برای موارد شدیدتر جراحی انجام می‌شود.

درمان کف پا صاف در کودکان

به‌طورکلی، صافی کف پا در کودکان نیازی به درمان ندارد و معمولاً در نوجوانی یا اوایل بزرگسالی پا دچار قوس شده و برطرف می‌شود.

شواهد موجود نشان می‌دهد که استفاده از ارتز در کودکان با کف پای صاف به‌ندرت مفید است و جراحی حداکثر تا اوایل نوجوانی، زمانی که ساختار استخوان هنوز درحال‌رشد است، قابل انجام است. سپس از ارتز برای اطمینان از بهبودی پا در موقعیت صحیح استفاده می‌شود.

درمان کف پا صاف در بزرگسالان

قوس‌های افتاده در بزرگسالان اغلب نیازی به درمان ندارند. افرادی که علائم دائمی یا شدید دارند ممکن است نیاز به استفاده از قوس ارتز و ژیمناستیک پا داشته باشند. قبل از اینکه جراحی در نظر گرفته شود، درمان‌های محافظه‌کارانه مانند داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، کورتیکواستروئیدها و ارتزها یا بریس‌ها امتحان می‌شوند.

از ارتز برای تغییر ساختار پای شما استفاده می‌شود. در طی چند هفته یا ماه، لایه‌هایی اضافه می‌شوند که به شما این امکان را می‌دهند که به‌تدریج با کمترین ناراحتی خود را با این حس وفق دهید. پس از تجویز، ساپورت‌های قوس باید تا آخر عمر استفاده شوند.

درمان همچنین باید شامل تمریناتی باشد که انعطاف و قدرت قوس پا را افزایش می‌دهد. از جمله تکنیک‌هایی که معمولاً توسط متخصصین پا و فیزیوتراپ استفاده می‌شود:

ژیمناستیک پا شامل فعالیت‌هایی است که ماهیچه‌های درونی پا را تقویت می‌کند. این ممکن است شامل چیدن تیله‌ها با انگشتان پا، چیدن وسایل با انگشتان پا، یا نوشتن اعداد روی شن با انگشت شست پا باشد.

کشش دونده ممکن است برای بلندکردن ماهیچه ساق پا و تاندون آشیل شما استفاده شود که هر دو می‌توانند در هنگام سفت‌شدن پروناسیون را مختل کنند.

Downward Dog یک ژست یوگا است که همچنین هدف آن بلندکردن و تقویت ماهیچه ساق پا و تاندون آشیل است.

ماساژهای درمانی، مانند چرخاندن یک توپ زیر پا، ممکن است به بهبود انعطاف‌پذیری قوس کمک کند و درعین‌حال درد و درد را کاهش دهد.

اگر علائم صافی کف پا شما را آزار می‌دهد، اولین اقدام این است که کفش‌هایی را انتخاب کنید که ساختار غیرطبیعی پای شما را جبران کند.

شرکت‌هایی وجود دارند که می‌توانند کفش‌های اصلاحی را به‌صورت سفارشی بسازند گرچه معمولاً فرایندی پرهزینه است.

یک گزینه کم‌هزینه‌تر، داشتن کفی‌های سفارشی است که می‌توانید در صورت نیاز آن‌ها را داخل و خارج کنید.

اما در بسیاری از موارد، کفش‌های سفارشی یا ارتز ضروری نیستند. تنها چیزی که ممکن است واقعاً نیاز داشته باشید کفش مناسب است. با کمال تعجب، بسیاری از مشکلات پا ناشی از پوشیدن کفش‌های نامناسب و غیر استاندارد و اندازه است.

هنگام انتخاب کفش، روی کفش‌هایی سرمایه‌گذاری کنید که هرگونه ناهنجاری در راه‌رفتن شما را جبران کند. کفش باید در نوک پا خم شود تا به‌جای داشتن یک کفی کاملاً سفت، امکان حرکت طبیعی پا را فراهم کند. همچنین باید از کفش‌هایی با قوس بلند اجتناب کنید؛ زیرا ممکن است باعث درد و کبودی شود.

اگر ناراحتی شما را از راه‌رفتن، ایستادن یا ورزش بازمی‌دارد، باید به یک متخصص مراجعه کنید. اگر متوجه شوید که یک پا را بر پای دیگر ترجیح می‌دهید، همین امر صدق می‌کند. با درمان زودهنگام این شرایط، ممکن است بتوانید از درد زانو، لگن یا کمردرد در سنین بالاتر جلوگیری کنید.

یک متخصص پا می‌تواند کفی‌ها یا ارتزهای مناسب پای شما را توصیه کند و شما را به بهترین فروشگاه راهنمایی کند تا کفش‌های مناسب تهیه کنید. ارتزهای پای تجویزی گاهی تحت پوشش بیمه سلامت تحت مزایای کالاهای بادوام قرار می‌گیرند.

  • هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
  • افزودن دیدگاه