ارتباط شخصیت با رشد ورزشکار

ارتباط شخصیت با رشد ورزشکار

توسعه تخصص، که به عنوان توانایی برای نشان دادن عملکرد سطح بالا با ثبات نسبی تعریف می شود، یک فرآیند پیچیده چندگانه تعیین شده است. در سال 1993، اریکسون و همکارانش بر اساس مطالعات اولیه خود در زمینه توسعه تخصص در میان نوازندگان، پیشنهاد کردند که تمرین، قطعه کلیدی این پازل است. آنها استدلال کردند که برای توسعه تخصص در هر حوزه ای، افراد باید حدود 10 سال در تمرین عمدی با کیفیت درگیر شوند، که به عنوان فعالیت های تمرینی پرتلاش برای بهبود عملکرد تعریف می شود (اریکسون، کرامپ، و تس رومر، 1993).

بیشتر بخوانید: شخصیت در ورزش: هر کسی متفاوت است.

در ورزش، مطالعات به طور کلی از پیشنهاد آنها حمایت کرده اند و نشان داده اند که برای توسعه تخصص به یک مشارکت طولانی مدت در طول سالیان دراز در تمرینات ورزشی خاص نیاز است (بیکر و یانگ، 2014؛ بیکر، یانگ، تدسکوی، و مک کارتل، 2020).

هیچ چیز جدیدی در این ایده وجود ندارد که توسعه تخصص در ورزش (یا در هر زمینه ای) به زمان، تلاش و تمرین نیاز دارد. بنابراین، ممکن است چند سوال به ذهن خطور کند:

  1. اگر همه می‌دانند که برای توسعه تخصص در ورزش سال‌ها تمرین طول می‌کشد، چرا فقط برخی از ورزشکاران با تمرکز و تلاش کامل تمرین می‌کنند در حالی که برخی دیگر تمایل به اجتناب از آن دارند؟
  2. چرا برخی از ورزشکاران علیرغم چندین شکست و چالش در مسیر پیشرفت ورزشی خود ادامه می‌دهند، در حالی که برخی دیگر در مواجهه با ناملایمات کنار می‌روند؟
  3. چرا ورزشکاران بسیار با استعداد گاهی اوقات نمی توانند به متخصص تبدیل شوند، در حالی که دیگران، که ممکن است در ابتدا مهارت کمتری داشته باشند، موفق می شوند به سطوح عالی حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: تیپ شخصیتی مناسب هر رشته ورزشی: ارتباط نتیجه تست MBTI و ورزش

در هر یک از این سوالات، چه چیزی آن دو نوع ورزشکار را متمایز می کند؟

اریکسون و همکارانش در کارهای اولیه خود به بخشی از پاسخ اشاره کردند. آنها خاطرنشان کردند: «چندین عامل «شخصیت»، مانند تفاوت‌های فردی در سطوح فعالیت و احساسات ممکن است به‌طور متفاوتی افراد را به سمت تمرین عمدی مستعد کند و همچنین به این افراد اجازه دهد سطوح بسیار بالایی از آن را برای دوره‌های طولانی حفظ کنند» (اریکسون و همکاران، 1993). ، ص 393).

بیکر و هورتون (2004) نیز بیان کردند که “موارد مستعد تکمیل مقدار مورد نیاز آموزش را تسهیل می کند” (ص 218). به عبارت دیگر، تفاوت های فردی در شخصیت بر ظرفیت فرد برای کار سخت و حفظ مشارکت طولانی مدت در تمرین عمدی که برای توسعه تخصص لازم است تأثیر می گذارد.

ویژگی های شخصیتی مرتبط با موفقیت در ورزش

در یک بررسی جامع، محققان دریافتند که شخصیت بر موفقیت طولانی مدت در ورزش تأثیر دارد (آلن و همکاران، 2013). اما منظور محققین از اصطلاح «شخصیت» چیست و به کدام ویژگی های شخصیتی اشاره می کنند؟

شخصیت به نظم یا الگوی خاصی در نگرش ها، طرز تفکر یا رفتار و احساس او در موقعیت ها و در طول زمان اشاره دارد. این الگوهای نسبتاً پایدار افکار، احساسات و رفتارها ویژگی ها یا ویژگی های شخصیتی ما را تشکیل می دهند (رابرتس و همکاران، 2008). به عنوان مثال، اگر می گوییم یک ورزشکار “منضبط” یا “پرشور” است، مربی “سازمان یافته” یا “بسیار خواستار” است، یا اینکه والدین یک ورزشکار “کمال گرا” هستند، به برداشت ما از ویژگی های شخصیتی برخی افراد اشاره می کنیم.

سه ویژگی شخصیتی که به طور پیوسته با موفقیت در چندین حوزه مرتبط بوده اند عبارتند از:

  1. خودکنترلی: توانایی کنترل افکار و احساسات، مهار تکانه ها و مقاومت در برابر وسوسه ها (تانگنی و همکاران، 2004)
  2. جهت گیری هدف: تمایل به دنبال کردن اهداف بلند مدت با اشتیاق و پشتکار (داک ورث و همکاران، 2007)
  3. وظیفه شناسی: تمایل به کنترل رفتارهای خود در خدمت اهداف شخصی (McCrae & Löckenhoff، 2010)

در یک سری از مطالعات با ورزشکاران از سطوح مهارت مبتدی تا خبره، من و همکارم به طور سیستماتیک آزمایش کردیم که آیا سطح خودکنترلی، سخاوت و وظیفه‌شناسی ورزشکاران (همراه با ویژگی‌های فرعی خاص‌تر آنها) با تمرین ورزشکاران مرتبط است یا خیر. کمیت، کیفیت و ثبات)، تعهد به ورزش و سطح مهارت به دست آمده. در اینجا برخی از یافته های کلیدی این آثار آمده است:

  • ورزشکارانی که امتیاز بالایی در کنترل تکانه (یکی از ویژگی‌های فرعی خودکنترلی) و ثبات علایق (یکی از ویژگی‌های فرعی سخاوتمندانه) کسب می‌کنند، کمتر به ترک ورزش خود فکر می‌کنند. ( تدسکوی و یانگ، 2017a، 2017b)
  • ورزشکارانی که در پشتکار تلاش (یکی از ویژگی‌های فرعی سخاوت) امتیاز بالایی کسب کردند، ساعت‌های هفتگی تمرین اجباری بیشتری را داشتند. ( تدسکوی و یانگ، 2017b)
  • کسانی که در تلاش برای پیشرفت (یکی از ویژگی‌های فرعی وظیفه‌شناسی) امتیاز بالاتری کسب کردند، احتمال بیشتری داشت که در انواع تمرین‌های اختیاری شرکت کنند. ( تدسکوی و یانگ، 2018).
  • ورزشکاران خبره در پشتکار و تلاش نسبت به افراد با تخصص کمتر، امتیاز بیشتری کسب کردند. ( تدسکو و یانگ، 2018)
  • ورزشکارانی که پشتکار بالایی در تلاش داشتند همچنین درگیری تمرینی بالاتر و پایدارتری (یعنی بدون نوسانات) در طول یک فصل ورزشی نشان دادند. ( تدسکو و یانگ، 2019)

بیشتر بخوانید: خصوصیات یک ورزشکار حرفه ای؛ 12 ویژگی ورزشکاران حرفه ای و موفق

شناسایی (و بهبود) ویژگی های شخصیتی انتقادی در بین ورزشکاران

در مجموع، این نتایج نقش حیاتی برخی از ویژگی های شخصیتی را برای رشد ورزشکاران برجسته می کند. بنابراین، چگونه می‌توانیم در محیط تمرین روزانه، آن دسته از ورزشکارانی را شناسایی کنیم که به چنین استعدادهایی مجهز هستند تا سخت کار کنند و مشارکت خود را برای پیشرفت خود حفظ کنند؟

برای پی بردن به این موضوع، من و همکارم با 11 مربی باتجربه با عملکرد بالا که ورزشکارانی را از سطوح ملی و بین المللی آموزش داده اند، مصاحبه کردیم. مربیان ورزشکاران با وجدان را کسانی توصیف کردند که به دیگران توجه دارند و برای تخصیص استراتژیک تلاش خود در تمرینات خود تنظیم می کنند. آنها ورزشکارانی را به عنوان کسانی توصیف کردند که با وجود ناملایمات، استقامت می کنند و سخت کار می کنند. آنها ورزشکاران خودکنترل را به عنوان کسانی توصیف کردند که قادر به کنترل تکانه های خود و به تاخیر انداختن رضایت هستند. (تدسکوی و یانگ، 2020).

این یافته‌ها ممکن است به مربیان و تمرین‌کنندگان کمک کند ورزشکارانی را که از آن ویژگی‌های حیاتی برخوردار نیستند و ممکن است از مداخلاتی با هدف بهبود الگوهای رفتاری که برای پیش‌بینی توسعه تخصص سود می‌برند، استفاده کنند.

توجه به این نکته ضروری است که ارزیابی شخصیت ورزشکاران توسط دیگران (بر خلاف معیارهای گزارش شده توسط خود) باید بر اساس مشاهدات متعدد از رفتار ورزشکاران باشد و نه بر اساس ارزیابی یکباره.

بیشتر بخوانید: چطور یک مربی موفق باشیم؟ 12 ویژگی موثر در موفقیت مربی ورزشی

سخن نهایی

برخی از سوالات بی پاسخ مانده است. به عنوان مثال، مربیان از چه استراتژی هایی برای کمک به ورزشکاران برای غلبه بر موانع شخصیتی بر سر رشد ورزشی خود استفاده می کنند؟ و نحوه تمرین ورزشکاران چگونه می تواند بر شخصیت آنها در طول رشد ورزشی آنها تأثیر بگذارد؟ همانطور که ما همچنان از دستاوردهای ورزشکاران کلاس جهانی شگفت زده می شویم، امیدواریم که علم همچنان شکاف های موجود در دانش ما را در مورد پیوندهای جذاب بین این که این ورزشکاران چه کسانی هستند و چه چیزی در ورزش خود به دست می آورند را پر کند.

  • هنوز نظری ندارید.
  • افزودن دیدگاه

    شرکت فناور و خلاق سلامتی پارسیان برگزار می‌کند: 

    کارگاه مجازی فن‌بیان و گویندگی مدرس: میترا الله‌یاری