همه چیز درباره TRX؛ ورزش تی آر ایکس چیست؟

همه چیز درباره TRX؛ ورزش تی آر ایکس چیست؟

تاریخچه ورزش trx

یکی از مؤثرترین ورزش‌ها جهت تقویت و فرم دهی به عضلات، ورزش تی آر ایکس است؛ اگر بخواهیم به تاریخچه تی آر ایکس اشاره کنیم باید بگویم ورزش trx مخفف عبارت Total body Resistance Exercise به معنی تمرینات مقاومتی کل بدن است. ورزش تی آر ایکس در سال 1990 توسط یک افسر نظام نیروی دریایی ارتش آمریکا به نام هنری هتریک ابداع شد. به‌طورکلی هتریک این ورزش را جهت افزایش آمادگی سربازان خود، بر پایه وزن بدن ابداع کرد.

ازآنجایی‌که سربازان نیرو دریایی آمریکا همواره در حال سفر و جابه‌جایی بر روی آب‌ها بودند برای تمرین‌های ورزشی، تجهیزات و لوازم ورزشی موردنیاز را در دسترس نداشتند؛ اما ازآنجایی‌که هتریک تمایل داشت سربازانش همیشه آماده باشند و بتوانند در سفرهای دریایی در فضای محدودی که دارند ورزش کنند، تصمیم گرفت با استفاده از تسمه‌هایی که داشتند تمرینات خود را آغاز کنند.

امروزه از طناب‌های مخصوص TRX به‌جای تسمه‌ها استفاده می‌شود.

آداب: ورزش تی آر ایکس چیست؟

امروزه در اکثر باشگاه‌ها ورزش trx تدریس می‌شود؛ برای انجام این ورزش کافی است طناب‌های مخصوص را به دیوار یا سقف متصل کنید.

این روزها تی آر ایکس بین ورزشکاران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است؛ اگر بخواهیم به دلیل محبوبیت این ورزش اشاره کنیم باید بگویم کالری‌سوزی بالا و رسیدن به‌تناسب اندام سریع باعث شده این ورزش بین ورزشکاران مخصوصاً بانوان از محبوبیت زیادی برخوردار شود. همچنین تی ار ایکس یکی از مقرون‌به‌صرفه ورزش‌های است که می‌تواند با انجام حرکات طبق اصول و استانداردها به وزن ایده‌آل و هیکل دلخواه خود برسید.

اساس تمرینات تی آریکس به این صورت است که برای انجام تمرینات آن، از هیچ وزنه یا وسیله خاصی استفاده نخواهید کرد و فقط با کمک وزن بدن و طناب مخصوص آن مجموعه‌ای از تمرین‌ها را انجام می‌دهید که به بدن شما جهت می‌دهند.

حرکات trx : چند حرکت ورزشی با تی آر ایکس

تمرینات این ورزش برای تمامی افراد در هر مقطع سنی مناسب می‌باشد و سبب می‌شود تمام عضلات  بدن به چالش کشیده شوند؛ در نتیجه تأثیر بسیاری بر تقویت عضلات بدن و فرم دهی آن‌ها دارد. به‌طورکلی حرکات ورزش تی ار ایکس به‌گونه‌ای طراحی شده که تمامی عضلات از انگشتان پا تا عضلات گردن را درگیر کرده و پرورش می‌دهد.

همچنین حرکات تی آر ایکس برای ورزشکاران استقامتی مانند دوچرخه‌سواران، دوندگان و… که نیاز دارند عضلات مقاومی داشته باشند بسیار مفید و مؤثر خواهد بود.

تمرینات تی آر ایکس برای لاغری

ازآنجایی‌که تمرین تی‌ آر ایکس از نوع تمرینات مقاومتی هستند، باعث افزایش سوخت‌وساز بدن و کاهش درصد چربی بدن می‌شوند؛ از این رو اگر قصد لاغری دارید به شما انجام حرکات تی آر ایکس را پیشنهاد می‌کنیم؛ این ورزش با افزایش انعطاف‌پذیری و استقامت بدن، میزان آسیب‌دیدگی در تمرینات ورزشی را کاهش می‌دهد و می‌تواند به شما در فرایند لاغری کمک شایانی کند.

حرکات سرشانه با تی آر ایکس

یکی از بهترین ورزش‌ها برای تقویت عضلات سرشانه حرکات تی آر ایکس است؛ انجام حرکات اصولی باعث می‌شود تمام عضلات تقویت شوند.

حرکات پا با تی آر ایکس

ازآنجایی‌که ورزش TRX از نوک شست پا تا سر را تحت پوشش قرار می‌دهد این ورزش برای تقویت عضلات پا و افزایش استقامت بدن بسیار مفید است.

تجهیزات: بند تی آر ایکس

اگر قصد شروع تمرینات را دارید و می‌خواهید خرید لوازم trx را انجام دهید باید بدانید برای شروع این ورزش نیاز به لباس ورزشی راحت و بند تی آر ایکس دارید.

فواید تی آر ایکس

اگر حرکات ورزش تی آر ایکس به طور صحیح و اصولی انجام شود فواید زیادی را به همراه دارد؛ در ورزش trx  با تمرکز بر روی وزن بدن، عضلات اصلی و جانبی درگیر خواهند شد و با شناخت علم آناتومی بدن و کارکرد مفاصل و تاندون‌ها، تی آر ایکس به یکی از کارآمدترین ورزش‌ها در تناسب‌اندام تبدیل شده است.

  • انعطاف‌پذیری
  • چربی‌سوزی شکم
  • حفظ تعادل اندام
  • تناسب و زیبایی‌اندام
  • هماهنگی عصب و عضله
  • افزایش قدرت عضلات و مفاصل
  • هماهنگی و انعطاف‌پذیری عضلات
  • ثبات عضلات و مفاصل با کمترین درد و صدمه‌های ناشی از تمرینات ورزشی
  • فواید تی آر ایکس برای بانوان

ازآنجایی‌که تی آر ایکس به کالری‌سوزی و تناسب‌اندام سریع معرف است بانوان زیادی به این ورزش علاقه‌مند هستند.

  • تی آر ایکس برای دیسک کمر

حالا ممکن است برای شما سؤال پیش بیاید آیا ورزش TRX  به دیسک کمر فشار وارد می‌کند یا خیر؟

در پاسخ به این سؤال باید بگویم انجام تمرینات اصولی زیر نظر مربی هیچ‌گونه عارضه‌ای برای بدن ورزشکار به همراه ندارد؛ همچنین با انجام تمریناتی همچون پارویی فیله و عضلات کنار ستون فقرات را تقویت می‌کند.

  • تی آر ایکس برای چاق شدن

ورزش تی ار ایکس در بدن ورزشکار چربی‌سوزی می‌کند؛ اما اگر به دنبال فرم دهی و عضله‌سازی در بدن خود هستید باید به تغذیه و خواب خود اهمیت دهید؛ در غیر این صورت عضلات بدنتان به‌اصطلاح از بین می‌رود.

  • تی آر ایکس برای لاغری

همان‌طور که ورزش TRX برای پرشدن و عضله‌سازی بدن مؤثر است، برای لاغری و چربی‌سوزی نیز بسیار تأثیرگذار است؛ اما دقت داشته باشید برای لاغری باید به تغذیه خود اهمیت دهید در غیر این صورت تلاش‌های شما بی‌اثر خواهد بود.

مضرات ورزش تی آر ایکس

اگر بخواهیم به مضرات تی آر ایکس اشاره کنیم باید بگویم حین انجام تمرینات اگر از بندها به‌صورت اصولی استفاده نشود ممکن است ورزشکار آسیب ببیند؛ ازاین‌رو برای پیشگیری از آسیب باید زیر نظر مربیان تمرینات خود را آغاز کنید تا روش انجام آن را به‌خوبی یاد بگیرید؛ بعد از آن شما قادر خواهید بود آن را در هرجایی چه خانه و چه محیط باز و در هرزمانی انجام دهید.

چگونه مربی trx شویم؟

شاید دغدغه شما هم این باشد چگونه مدرک مربیگری trx بگیریم؟

در پاسخ به این سؤال باید بگویم برای دریافت مدرک مربیگری ورزش تی ار ایکس باید در کارگاه‌ها و دوره  مربیگری تی ار ایکس شرکت کرده و طی یک دوره کوتاه و سازمان‌یافته آموزشی طبق استانداردهای فدراسیون برای اخذ مدرک بین‌المللی اقدام نمایید.

تفاوت بین بدن‌سازی، پیلاتس، فیتنس و cx با تی آر ایکس

برخی افراد به دنبال تفاوت میان ورزش TRX با ورزش‌های همچون بدن‌سازی، پیلاتس، فیتنس، cx و… هستند در پاسخ باید بگویم اولین تفاوت میان ورزش تی ار ایکس با سایر ورزش‌ها هزینه شرکت در دوره‌ها کمتر از ورزش‌های بدنسازی و پرورش اندام است.

همچنین این ورزش به‌صورت گروهی انجام می‌شود و از هیجان بالایی برخوردار است.

ویژگی ورزشکاران: ورزش trx برای چه کسانی مناسب است؟

ورزش تی آر ایکس برای تمام گروه‌های سنی بانوان و آقایان مفید است. همچنین افرادی که تمایل دارند بدنی عضلانی، تراشیده، کات شده و قوی داشته باشند ورزش تی آر ایکس یک پیشنهاد عالی برای آنها محسوب می‌گردد.

ویژگی مهم تمرینات TRX عبارت‌اند از:

  • تنوع بالا انجام حرکات
  • بهبود تعادل و انعطاف‌پذیری
  • افزایش پایداری مرکزی بدن
  • افزایش قدرت و استقامت
  • کاهش و افزایش وزن
  • حفظ تناسب‌اندام
  • تجهیزات کم و قابل‌حمل
  • به گرفتن هم‌زمان طیف عظیم عضلانی
  • استفاده از وزن بدن فرد به‌عنوان مقاومت
  • کاربرد گسترده از آماده‌سازی ورزشکاران تا استفاده عمومی و توان‌بخشی
  • هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
  • افزودن دیدگاه