تاثیر ورزش بر سلامت روان؛ نقش ورزش در سلامت روان چیست؟

تاثیر ورزش بر سلامت روان؛ نقش ورزش در سلامت روان چیست؟

تاثیر ورزش در سلامت روان

تاثیر ورزش بر سلامت روان؛ آیا از تاثیر ورزش در سلامت روان آگاهی دارید؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید نقش ورزش در سلامت روان به‌اندازه نقش آن در سلامت جسم مهم و پررنگ است. برای تشریح بخش کوچکی از فواید ورزش بر سلامت روان می‌توان به طور خلاصه گفت که ورزش باعث ترشح مواد شیمیایی خاصی در مغز شده که خلق‌وخو را بهبود بخشیده و بخش‌هایی از مغز که مسئول حافظه و یادگیری هستند را تقویت می‌کند.

«بیشتر بخوانید: ورزش گروهی یا ورزش فردی؛ مزایای ورزش تیمی برای سلامت روان»

 

فواید ورزش

فعالیت بدنی و ورزش فواید زیادی دارد. می‌تواند:

  • به شما کمک کند که احساس بهتری داشته باشید، حتی اگر در حال حاضر هم حس خوبی داشته باشید.
  • خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی و ریوی، فشارخون بالا، دیابت، چاقی، سرطان، زوال عقل، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون را کاهش می‌دهد.
  • به فرایند بهبودی افراد پس از بیماری‌هایی همچون سکته مغزی و شرایط ناگوار دیگر کمک می‌کند.
  • اگر قصد کاهش وزن دارید، ورزش راهکار خوبی برای کم‌کردن وزن و لاغری است. در کل برای سلامتی و افزایش عزت‌نفس بسیار مفید است.

ورزش منظم باعث افزایش سلامت روان و کاهش علائم بیماری های روانی می شود.

اندر فواید و تاثیر ورزش بر سلامت روان

ورزش مواد شیمیایی مانند اندورفین و سروتونین را آزاد می‌کند که خلق‌وخوی شما را بهبود می‌بخشد. همچنین می‌تواند ذهن شما را از مسائل دنیوی و مشکلات رها کرده و آزاد کند، به کاهش هرگونه احساس تنهایی و انزوا کمک می‌کند و شما را با افراد دیگر در ارتباط قرار دهد.

اگر به طور منظم ورزش کنید، می‌تواند استرس و علائم بیماری‌های روانی مانند افسردگی و اضطراب را کاهش دهد و به بهبود مشکلات سلامت روان کمک کند. همچنین می‌تواند خواب شما را بهبود بخشد که از طرق مختلف مهم است.

ورزش منظم باافزایش سلامت روان خلق و خوی شما را بهبود می بخشد.

 

ورزش و ذهن

  • ورزش خون را به مغز پمپاژ می‌کند که می‌تواند به شما کمک کند راحت‌تر و بافکر باز بیندیشید.
  • اندازه هیپوکامپ، بخشی از مغز که مسئول حافظه است را افزایش می‌دهد.
  • همچنین ارتباطات بین سلول‌های عصبی مغز را افزایش می‌دهد. این حافظه شما را بهبود می‌بخشد و به محافظت از مغز در برابر آسیب و بیماری کمک می‌کند.

«بیشتر بخوانید: علائم ورزش بیش از حد: 10 تا از عوارض ورزش زیاد»

 

چقدر ورزش نیاز دارید؟

ازآنجایی‌که تاثیر ورزش بر سلامت روان و سلامت جسم بر کسی پوشیده نیست، در استرالیا برای حمایت و مراقبت از قشر بزرگسالان توصیه می‌کنند که این افراد حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط ​​تا شدید را در اکثر یا تمام روزهای هفته انجام دهند. شما هم می‌توانید به‌سادگی با ترکیب جلسات کوتاه ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای، ۳۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی کرده و از تاثیر ورزش در سلامت روان بهره‌مند شوید. تمرین تمرکز حین انجام ورزش می‌تواند استرس شما را کاهش داده و سلامت روان را بهبود بخشد.

اگر پول باشگاه رفتن را ندارید، می‌توانید به گروه‌های ورزشی پارک‌ها و بوستان‌هایی که افراد با هم ورزش می‌کنند بپیوندید و یا یک سری مراکز محلی در مساجد و مدارس هستند که مقرون به‌صرف هستند.

به‌علاوه در صفحه باشگاه‌ها در سایت سموا می‌توانید مرکز ورزشی نزدیک خود را به‌راحتی پیدا کرده و با شرکت در دوره‌های ورزشی گوناگون از نقش ورزش در سلامت روان و جسم برخوردار شوید.

سایت سموا به شما برای شرکت در دوره های ورزشی منظم و حفظ سلامت روان کمک میکند.

ممکن است برای یافتن انگیزه یا حفظ انگیزه برای ورزش مشکل داشته باشید. به روش‌هایی فکر کنید که می‌توانید ورزش را به بخشی از برنامه روزانه و سبک زندگی خود تبدیل کنید. رشته‌ای را انتخاب کنید که از آن لذت می‌برید و از دوستان یا خانواده خود بخواهید که به شما انگیزه دهند و شما را در مسیر درست نگه دارند. حتی اگر حیوان خانگی دارید می‌توانید باهم به پیاده‌روی بروید. برنامه ورزشی خود را با یک رژیم غذایی سالم ترکیب کنید تا انگیزه و انرژی خود را برای ورزش افزایش دهید.

«بیشتر بخوانید: قبل از ورزش چه بخوریم؟ 8 انرژی زا طبیعی قبل از ورزش»

 

البته سموا در این مسیر در کنار شماست و با استفاده از پکیج استعدادیابی ورزشی سموا می‌توانید راحت‌تر رشته موردنظر خود را انتخاب نمایید.

سموا در مسیر ورزشی همواره در کنار شماست؛ پیشنهاد می‌کنیم از مقالات خوب منوباز درباره شادی و رهایی از افسردگی غافل نشوید.

  • هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
  • افزودن دیدگاه
    Skip to content