چرا برنامه ریزی استراتژیک در ورزش اهمیت دارد؟
تدوین درست برنامه ریزی استراتژیک ورزشی نقشی اساسی را در توسعه و پیشبرد برنامه استراتژیک در ورزش بین مدرسهای ایفا میکند. مدارس در هراندازه به متخصصانی نیاز دارند که به مهارتهای مدیریت استراتژیک مسلط باشند تا به طور مؤثری برنامههایی را ایجاد و گسترش دهند که هم انتظارات حرفهای و همنیازهای ورزشی دانشآموزان را برآورده کند.
مدیران ورزشی با مدارک سطح بالا مثل کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، از نظر حرفهای مجهز هستند. آنها آماده هستند تا از برنامه ریزی استراتژیک در سازمانهای ورزشی بهعنوان ابزاری مؤثر در توسعه سیاستها و رویهها برای شکلدادن به یک برنامه ورزشی بین مدرسهای استفاده کنند.
انجام این کار میتواند عملکرد ورزشی مدرسه را بهبود بخشیده و تأثیر مثبتی در زندگی دانشآموزان ورزشکار بگذارد.
«بیشتر بخوانید: تاثیر ورزش بر سلامت روان؛ نقش ورزش در سلامت روان چیست؟»
برنامه ریزی استراتژیک چیست؟
برنامه ریزی استراتژیک پایه و اساس یک سازمان را برای ترسیم مسیر خود ایجاد میکند. این بر اساس عناصری مانند تخصیص منابع، تعیین هدف، ایجاد ارزشهای اصلی و تعیین ضربالاجل اتفاق میفتد.
در ورزشهای مدرسهای، هدف برنامه ریزی استراتژیک ایجاد یک طرح چندوجهی برای بخش ورزشی مدرسه است. این برنامه ریزی میتواند به یک برنامه ورزشی کمک کند تا از نظر مالی کارآمد و از نظر ورزشی رقابتی باقی بماند.
برنامه ریزی استراتژیک ورزشی میتواند به مدرسه کمک کند تا پایهای از بازیهای جوانمردانه و برابر ورزشی را ایجاد کند. این کار برنامه ورزشی را به یک ابزار آموزشی مؤثر در توزیع دروس مهم تبدیل کرده و به دانشآموزان کمک میکند تا از آموزش به دنیای واقعی گذر کنند.
چرا تدوین برنامه استراتژیک در ورزش اهمیت دارد؟
برنامه ریزی استراتژیک در سازمانهای ورزشی مستلزم تدوین یک برنامه منظم از سوی مدیران ورزشی است. هدف از آن دستیابی به اهداف مختلف یک برنامه ورزشی و همچنین ترسیم نقشه راه مراحل مختلف منتهی به آنهاست.
مدیران ورزشی و رهبران برنامه همچنین باید نقاط عطفی را که در چهار مرحله توسعه یک برنامه به دست میآیند را ترسیم کنند. مراحل برنامه ریزی استراتژیک در ورزش عبارتاند از: تدوین، اجرا، ارزیابی و اصلاح.
«بیشتر بخوانید: فواید ورزش کردن به همراه روش چیدن برنامه ورزشی و شروع ورزش»
مراحل برنامه ریزی استراتژیک در ورزش:
-
تدوین
تدوین یک برنامه مستلزم آن است که مدیران ورزشی اهداف و ضربالاجلهایی را برای بخشهای مختلف تعیین کنند. نمونههایی از این اهداف میتواند شامل استخدام مربیان، گسترش زمینههای تمرینات ورزشی و جمعآوری کمک مالی برای حملونقل، تجهیزات و لباس باشد.
«بیشتر بخوانید: وظایف مربیان ورزشی؛ بررسی 7 وظیفه مربی در استانداردهای جهانی»
-
اجرا
گام بعدی برنامه ریزی استراتژیک، اجرای استراتژیها برای اجرای اهداف است. بهعنوانمثال، یک مدیر ورزشی میتواند یک استراتژی مالی را برای بهدستآوردن بودجهٔ برنامههای ورزشی از طریق جمعآوری کمکهای مالی یا درخواست کمکهای مالی ارائه دهد.
هنگام استخدام مربیان، مدیر باید از نزدیک با کارمندان مدرسه همکاری کند تا به دنبال کاندیداهای واجد شرایطی باشد که اهداف برنامه ورزشی را تجسم کنند و از عادلانه بودن فرایند استخدام اطمینان حاصل کنند.
-
ارزیابی نتایج
مرحله سوم برنامه ریزی استراتژیک شامل ارزیابی نتایج است. این مرحله به مدیران ورزشی اجازه میدهد تا پیشرفت یک برنامه را در مقابل حوزههایی که نیاز به ارزیابی مجدد دارند، تجزیهوتحلیل کنند.
مدیران مؤثر برای بهدستآوردن این نتایج، تجزیهوتحلیل شکاف را اجرا میکنند. اساساً، تجزیهوتحلیل شکاف تفاوت بین عملکرد مطلوب و واقعی را ارزیابی میکند.
-
اصلاح
آخرین مرحله تدوین برنامه استراتژیک ورزشی از مدیران میخواهد تا استراتژیهای خود را برای مدیریت هرگونه ضعف، اصلاح کنند.
تکمیل هر چهار مرحله برنامه ریزی استراتژیک به مدیران ورزشی پایه و اساس ایجاد و اجرای برنامههای ورزشی بین مدرسهای برای توسعه ورزشکاران دانشآموزی به دست میآورد.
«بیشتر بخوانید: علائم ورزش بیش از حد: 10 تا از عوارض ورزش زیاد»
سیاستها و رویههای کلیدی برنامه استراتژیک در ورزش:
برنامه استراتژیک در سازمانهای ورزشی به مدیران ورزشی اجازه میدهد تا سیاستها و رویههایی را ایجاد کنند که تعادلی بین عملکرد ورزشی و تحصیلی ایجاد کند. سیاستهای کلیدی در این امر ۳ هدف کلی را دنبال میکنند که عبارتاند از:
-
ارتقای دانشگاهیان
متخصصان در تدوین برنامه استراتژیک ورزشی باید برنامههای مؤثری را ایجاد کنند که با دستورالعملهای آکادمیک مطابقت داشته باشد. مهم است که مدیران ورزشی برنامهای را برای دانشآموزان ارائه کنند که بر اساس آنچه در کلاس درس میآموزند ساخته شده و رشد ذهنی و جسمی را ارتقا دهد.
یک برنامه ورزشی مؤثر، دانشآموزان ورزشکاری را تولید میکند که هم در کلاس درس و هم در زمین مسابقه عالی هستند. بهاینترتیب، مهم است که مدیران ورزشی از نزدیک با هیئتعلمی و مدیریت مدرسه همکاری کنند تا اطمینان حاصل شود که فعالیتهای ورزشی در عملکرد تحصیلی دانشآموزان تداخلی ایجاد نمیکند.
-
ارتقای استانداردهای نظارتی
برخی از برنامههای ورزشی دانشآموزان را ملزم به حفظ معدل خاص و حضور بیعیبونقص در کلاس درس میکنند. مدیران ورزشی میتوانند از سیاستهای سازمانهایی مانند CIF برای نظارت بر مشارکت دانشآموزان در دوومیدانی استفاده کنند.
علاوه بر این، آنها میتوانند با هیئتمدیره مدارس همکاری کنند تا سیاستهای سختگیرانهتری که به آستانه بالاتری از عملکرد تحصیلی نیاز دارد را وضع کرده و قبل از اجازه دادن به دانشآموز برای شرکت در ورزش از آنها استفاده کنند.
-
حفظ یکپارچگی بخش ورزشی
علاوه بر ارتقای تعالی دانشگاهی، مدیران ورزشی باید به مسائل مربوط به دپارتمان ورزشی بهعنوان یک کل نیز رسیدگی کنند. چنین مسائلی ممکن است شامل کمبود تجهیزات، امکانات فرسوده، کمبود فضای تمرین و کمبود نیروی انسانی باشد.
آنها میتوانند این موانع را در یک برنامه استراتژیک که شامل هیئتمدیره مدرسه، اساتید، والدین و دانشآموزان است، برطرف کنند. بهعنوانمثال، اگر برنامهای پول کافی برای استخدام مربیان نداشته باشد، مدیر میتواند برنامهای برای جذب اعضای هیئتعلمی یا والدین برای استخدام داوطلبانه داشته باشند.
برای رسیدگی به مسائل تجهیزات، مدیریت استراتژیک ورزشی میتواند رویدادهایی برای جمعآوری کمکهای مالی برگزار کند که به طور فعال والدین و جامعه را برای حمایت از برنامههای ورزشی درگیر میکند.
مهارتهای لازم برای مدیریت استراتژیک در ورزش:
اجرای یک برنامه ورزشی موفق نیاز به مجموعه مهارتهای خاصی دارد. مدیران ورزشی کارآمد باید از خود تواناییهای رهبری پیشرفته، تحلیلی، حل مسئله و ارتباطات را نشان دهند.
-
رهبری پیشرفته
مدیران ورزشی باید بتوانند به طور مؤثر تمام جنبههای یک بخش ورزشی را اداره کنند، همچنین بر استخدام مربیانی که ارزشهای برنامه را تجسم میکنند نظارت کنند. علاوه بر این، آنها باید این ظرفیت را داشته باشند که دیگران را تشویق کنند تا به چشمانداز برنامه ایمان بیاورند که منجر به دستیابی به اهداف کوتاهمدت و بلندمدت میشود.
-
تحلیلی
مدیران ورزشی باید قادر به تجزیهوتحلیل عملکرد و توسعه استراتژیهایی برای کمک به سازمان در تکامل و غلبه بر چالشها باشند. این تجزیهوتحلیل میتواند شامل وظایف سازمانی یا اداری مثل بودجهریزی یا ردیابی گرایشها، رفتارها و نگرشهای مختلف در بین دانشجویان فعلی و بالقوه ورزشکار باشد.
-
حل مسئله
چالشهایی ناگزیر در برنامه ریزی استراتژیک به وجود میآیند و این چالشها میتوانند پتانسیل کوتاهمدت و بلندمدت بودن را داشته باشند. وقتی مشکلاتی پیش میآیند، مدیران ورزشی باید توانایی پیداکردن راهحلهای کارآمد را داشته باشند که مسیر برنامه را حفظ کند.
-
ارتباط
برای مدیران ورزشی که اجرای برنامه استراتژیک در ورزش را برعهده دارند مهم است که بتوانند خطمشیها و مقررات را بهوضوح بیان کنند و جایی برای ابهام یا تفسیر نادرست باقی نگذارند. آنها همچنین باید ظرفیت تنظیم استراتژیهای ارتباطی خود را برای تبادل مؤثر ایدهها و اطلاعات با گروههای مختلف مانند اساتید، والدین، دانشآموزان و مربیان را داشته باشند.
«بیشتر بخوانید: تاب آوری در ورزشکاران؛ 8 راهکار تقویت تاب آوری و گذر از سختیها»
چگونه مهارتهای مدیریت استراتژیک در ورزش را تقویت کنیم؟
برای تقویت مهارتهای موردنیاز مدیریت استراتژیک در ورزش یا یک سازمان ورزشی، متخصصان ممکن است به دنبال تحصیلات آکادمیکی باشند که آنها را برای رهبری مؤثر در رشته خود آماده کند؛ کارشناسی ارشد رشته مدیریت ورزشی میتواند در این زمینه کمککننده باشد.
تنها راه برای پیشرفت در مهارتهای برنامه ریزی استراتژیک در ورزش تحصیلات دانشگاهی نیست، میتوانید با مطالعه مقالات معتبر علمی، بحث با افراد متخصص در این زمینه و مطالعه کتابهای مرتبط آگاهی، مهارت و تخصص خود را در تدوین برنامه استراتژیک ورزشی بالا ببرید.
افزودن دیدگاه