تاب آوری در ورزشکاران؛ 8 راهکار تقویت تاب آوری و گذر از سختی‌ها

تاب آوری در ورزشکاران؛ راهکارهای تقویت تاب آوری و گذر از سختی‌ها

درس‌هایی که می‌توانیم دربارۀ تاب آوری از ورزشکاران برجسته بیاموزیم؛

اصطلاح «سرسختی ذهنی» اخیراً مورد انتقاد قرار گرفته، چراکه می‌گوید ورزشکاران باید همیشه «سرسخت» باشند و هرگز آسیب‌پذیری یا نقطه‌ضعفی را از خودشان نشان ندهند؛ اما ورزشکاران هم انسان هستند، بنابراین، واژۀ تاب آوری خوشبختانه جایگزین واژه سرسختی ذهنی شده است.

تاب آوری معمولاً به‌عنوان توانایی، استقامت و غلبه بر موانع و موقعیت‌های دشوار زندگی معنی می‌شود. شاید بتوان تاب آوری را «توانایی گذر از شرایط سخت» معنا کرد. البته تاب آوری به معنای چیزی بیش از «گذر از شرایط سخت» است؛ اگر فردی بدون صرف زمان برای بازیابی انرژی و استراحت برای مقابله با هر چالشی، به تلاش برای عبور از شرایط دشوار ادامه دهد، احتمال تحلیل رفتن در اثر فشار کاری در آن بالا می‌رود. بااین‌وجود چطور می‌شود تاب آورد؟

تحقیقاتی که توسط فلچر و سارکر در سال ۲۰۱۲ به روی قهرمانان المپیک انجام گرفت، به ما کمک کرد تا برخی از ویژگی‌هایی که ورزشکارانی با عملکرد بالا برای دستیابی به اهدافشان استفاده می‌کنند رو شناسایی کنیم. در اینجا نکاتی برای توسعه انعطاف‌پذیری، درست مثل ورزشکاران، برای زندگی و نیز ورزش آورده شده است:

«بیشتر بخوانید: خصوصیات یک ورزشکار حرفه ای؛ 12 ویژگی ورزشکاران حرفه ای و موفق»

 

 

8 راهکار تقویت تاب آوری در ورزشکاران:

  1. شجاعت قبول کاستی‌هایتان را داشته باشید.

معمولاً هدف ما در زندگی «کمال» است. ما به‌عنوان روان‌شناس ورزشی به‌جای اینکه با تلاشمان به ورزشکاران کمک کنیم تا به رکورد شخصی یعنی بهترین عملکرد فردی‌شان در فعالیتی برسند، باید کمکشان کنیم تا بهترین عملکرد، هدف آنها باشد؛ اما انتظار کمال رو نداشته باشند. چنین اهداف رکورد شخصی نباید کسی را از تلاش صددرصدی برای آنچه می‌تواند ارائه دهد، باز دارد، اما اگر نیاز به عالی یا کامل بودن احساس نشود، به‌احتمال زیاد تلاش بیشتری می‌کنند که اغلب منجر به مؤثرترین عملکرد و اجرایشان می‌شود.

با قبول کردن کاستی ها و نداشتن کمال گرایی تاب آوری خود را تقویت کنیم

  1. طرز فکر مثبت داشته باشید.

مثبت اندیش بودن به پذیرفتن تجربیات و روش‌های جدیدِ انجام کارها اشاره دارد. سعی کنید با دید باز به مسائل نگاه کنید و از امتحان کردن فعالیت‌ها یا روش‌های جدید برای رسیدن به اهداف زندگی‌تان نترسید.

 

 

  1. بدانید که چرا، چگونه و به چه چیزی می‌خواهید برسید.

مهم است دربارۀ چیزی که می‌خواهید به دست آورید، اینکه چرا خواستار آن هستید و چگونه باید برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی کنید با خودتان روراست باشید. داشتن یک برنامه یا دنبال‌کردن یک فرایند بسیار اهمیت دارد. استفاده از هدف‌گذاری به روش هوشمند ممکن است در این زمینه به شما کمک کند.

«بیشتر بخوانید: فواید ورزش کردن به همراه روش چیدن برنامه ورزشی و شروع ورزش»

 

  1. به دنبال حمایت اجتماعی باشید.

از کمک خواستن هراسی به دل راه ندهید. موفق‌ترین ورزشکاران، گروه‌های اجرایی، سرمایه‌داران و تاجران، همة این مجریان از هر دسته‌ای که باشند، اغلب تیمی از افراد خبره دارند که به آن‌ها کمک می‌کند تا به اهدافشان برسند. کمک خواستن نشانه ضعف نیست، بلکه نشانه اعتمادبه‌نفس و قدرت است.

ما در سموا این ارتباط را برای شما آسان نموده ایم.

با کمک خواستن و کسب حمایت اجتماعی تاب آوری در برابر سختی ها بیشتر می شود.

  1. تصمیماتتان را به‌عنوان یک انتخابِ جدی ببینید.

اغلب ما از کلمه «فداکاری» برای توصیف تصمیماتی که برای رسیدن به اهدافمان می‌گیریم استفاده می‌کنیم. ضمن اینکه تلاش لازم برای دستیابی به بسیاری از اهداف زندگی از نظر جسمی و ذهنی چالش‌برانگیز است، آن‌ها تصمیماتی جدی و عملی هستند که ما برای رسیدن به خواسته‌هایمان انتخاب می‌کنیم. پس آن‌ها را جدی بگیرید و با تلاش و پشتکارتان دنبالشان کنید.

 

  1. کنترل را به دست بگیرید و مسئولیت‌پذیر باشید.

احساسات، افکار و اعمالتان را کنترل کنید. ما اغلب چیزهایی مثل «اون باعث شد من احساس کنم …» می‌گوییم. شاید این‌طور به نظر برسد که مقصر حال ما شخص دیگری است؛ اما در واقع نشان‌دهندهٔ این است که ما اجازه دادیم نظرات و اعمال دیگران روی احساساتمان تأثیر بگذارند، قدرت کنترل و مسئولیت‌پذیری را پس بگیرید!

تقویت تاب آوری رابطه مستقیمی با تقویت حس مسئولیت دارد.

عبارات مفیدی برای گفتن به خودتان آماده کنید تا به شما یادآوری کند که لازم نیست به شخص دیگری اجازه دهید احساس خاصی را در شما ایجاد کند، به‌خصوص اگر بخواهد دربارۀ اهداف زندگی‌تان قضاوت هم بکند.

«بیشتر بخوانید: علائم ورزش بیش از حد: 10 تا از عوارض ورزش زیاد»

 

  1. روی پیشرفت شخصی خود تمرکز کنید.

ما همیشه خیلی زیاد خودمان را با دیگران مقایسه می‌کنیم. باید بدانید که چیزی که شخص دیگری در زندگی به دست آورده شاید برای شما مناسب نباشد. روی خودتان و عملکردتان تمرکز کنید، زیرا این‌ها تنها چیزهایی هستند که می‌توانید کنترلشان کنید.

 

  1. شکست‌هایتان را فرصتی برای رشد و پیشرفت ببینید.

سعی کنید به‌جای استرس پس از سانحه، روی رشد پس از سانحه تمرکز کنید. می‌توانید از تجربیات دشوار زندگی درس‌های ارزشمندی بیاموزید. توانایی کنار آمدن با دردهای جسمی و روحی در چنین موقعیت‌هایی، شما را قوی‌تر می‌کند.

کسب تجربه از شکست ها باعث افزایش تاب آوری در برابر مشکلات جدیدتر می شود.

می‌توانید این تجارب آموزنده را در موقعیت‌های چالش‌برانگیز دیگری که قرار می‌گیرید استفاده کنید تا به شما یادآوری کنند که در صورت لزوم می‌توانید با ناملایمات کنار بیایید.

«بیشتر بخوانید: 10 کار اشتباهی که نباید قبل از تمرین انجام داد!»

 

جمع‌بندی

امیدوارم این نکاتِ تاب آوری هنگام مواجهه با چالش‌های زندگی برایتان مفید باشد. اگر اطلاعات بیشتری دربارۀ این موضوع یا یافته‌های تحقیقاتی خاصی در این زمینه دارید، لطفاً از طریق گذاشتن کامنت در این صفحه ما را مطلع نمایید. وقتی در زندگی برای پیشرفت و عالی شدن تلاش می‌کنید، برایتان آرزوی موفقیت دارم.

  • هنوز دیدگاهی وجود ندارد.
  • افزودن دیدگاه